Godaste glutenfria pannkakorna!

Hej kära läsare och lördag <3

Hoppas ni haft en bra vecka! Jag har haft en bra och effektiv vecka med både plugg, jobb, träning och massa annat. Så idag tänkte jag unna mig lite ledigt för det är jag värd:) Tack än en gång för all fin respons jag fick på mitt inlägg om ätstörningar. Det känns såklart skönt att veta att en inte är ensam i sina tankar, men samtidigt blir jag ju ledsen av att läsa om hur många som mår så dåligt på grund av sin IBS. Framöver kommer jag satsa på att skriva lite mer såna personliga inlägg varvat med mina recept. Så det blir nog ungefär ett sånt text-inlägg i veckan. Hoppas att ni uppskattar det. Alltid läskigt att öppna upp sig men samtidigt tycker jag det finns något fint i att våga ge av sig själv och känna att det kan hjälpa någon annan.

Nu till något helt annat, pannkakor! Det finns ju extremt många olika recept på glutenfria pannkakor och jag har absolut inte testat alla. Jag har iallafall hittat mitt favoritrecept som jag gör om och om igen. Har ni tips på ännu fler bra pannkaksrecept så får ni gärna höra av er. Har garanterat redan postat detta men det skadar ju inte att påminna er om det eftersom det är så himla enkelt och gott.

Recept 3-4 pannkakor (beroende på storlek)

2 ägg

2 dl mandelmjölk/havremjölk eller annan mjölk

Nypa salt

2 msk potatismjöl

1 tsk fiberhusk

Sylt & bär eller valfri topping

Smör/kokosolja till stekning

Gör så här:

  1. Vispa ägg och mjölk.
  2. Tillsätt potatismjöl, salt, saffran och fiberhusk. åt stå några minuter så fiberhusken får svälla.
  3. Stek i smör på medelhög värme, var försiktig så att de inte går sönder när du vänder dem.

Ha en mysig lördag!

Kram Johanna

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


bbb