FODMAP-vänlig gnocci med pak choi och morotspesto

Hej på er vänner!

Hoppas ni haft en underbar helg! Min har varit lugn med en hel del shopping och chill. Vi flyttar till nybyggt radhus om någon vecka så det har blivit mycket ny inredning. Så kul och spännande att flytta!

Denna vecka är jag med och tävlar i Lidls tävling ”Lidls mästare” och här ska ni få receptet på mitt bidrag. Veckans vara är morötter och jag kom på att jag ville testa att göra morotspesto eftersom jag aldrig smakat det innan. Det blev oväntat gott!

Som ni vet sedan tidigare älskar jag Lidls gnocchi så det blev en självklarhet att använda det och så kom jag på att jag aldrig provat att laga pak choi innan och att det nog skulle passa ihop. Det blev en lite annorlunda blandning av smaker med lite asiatisk touch tack vare sesamolja, pak choi och sesamfrön. Gott!

Ingredienser 2 port

1 paket gnocchi

2 st pak choi

1 msk sesamfrön

2 tsk soja

1 tsk sesamolja

Olja/smör att steka i

Morotspeston

1 morot

60 g riven parmesan

50 g pinjenötter

Salt & peppar

1/2 dl olivolja

Tillbehör

Lite riven parmesan

Hackad salladslök

Pinjenötter

Gör så här:

  1. Riv moroten och parmesanosten och lägg i en skål. Lägg i pinjenötter, olivolja, lite salt och lite peppar. Mixa med en stavmixer så den blir slät. Smaka av och se om det behövs mer salt eller peppar.
  2. Koka gnocchi enligt anvisningar på förpackningen. Lägg den i ett durkslag och låt allt vatten rinna av.
  3. Bryt loss bladen på pak choi.  Stek den i olja/smör tills den fått fin färg och tillsätt sesamfrön, soja och sesamolja.
  4. Häll i gnoccin i ”pakchoi-pannan” och stek den tills den får fin färg.
  5. När gnoccin fått fin stekyta lägger du upp gnocchi och pak choi blandningen på 2 tallrikar.
  6. Toppa med morotspeston, salladslök, parmesan och några pinjenötter

 

Ha en fin måndag!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras