Godaste glutenfria knäckebrödet med gurkmeja

God morgon på er!

Hoppas ni har haft en underbar helg hittills. Här har det ekat tomt några dagar och det beror på att vi har hållt på att flyttat över en vecka nu.  Det är alltid så mycket mer än vad man tror med en flyt, men nu börjar det äntligen likna ett hem och det ska bli så skönt när allting är klart.

Under flyttkaoset kände jag ett rejält sug efter att få stå i köket igen eftersom det är något jag annars gör dagligen. Igår fick jag lite tid över och hann göra en plåt med mitt favoritknäckebröd- glutenfritt majsknäcke med gurkmeja och flingsalt. Jag har delat receptet här innan men det är så bra och enkelt att det är värt att lägga ut det många gånger. Såå gott!

Tack vare gurkmejan får knäcket en härlig gyllengul färg och lyser därför upp vilken grå morgon som helst. Dessutom innehåller gurkmeja massa antioxidanter som är bra för kroppen, då det bland annat minskar risk för vissa sjukdomar och inflammationer. Gillar ni inte smaken av gurkmeja kan ni självklart göra utan. Det här knäckebrödet är så enkelt att slänga ihop och tar bara några minuter att slänga ihop innan det sätts i ugnen.

Ingredienser:

2 dl majsmjöl

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1.5 tsk gurkmejapulver

1 krm salt

1/2 dl olivolja

2 dl kokande vatten

1 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på kokande vatten och olivolja. Blanda allt.
  3. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper (jag lägger ett bakplåtspapper över också för att kunna släta ut smeten så mycket och så tunt som möjligt) och toppa med flingsalt.
  4. Grädda i ugnen cirka 1 timme på 150 grader (håll lite koll ifall att det ser klart ut tidigare).
  5. Ta ut knäcket, låt det svalna och bryt i lagom stora bitar. Ät med smör och något smarrigt pålägg. Mums!

 

Ha en mysiiiig söndag!

Kram Johanna

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


bbb