Bananvåfflor!

Åt ni några våfflor igår? Själv gjorde jag bananvåfflor till lunch vilket kändes riktigt lyxigt och gott. Visst, våfflorna blir inte lika frasiga som vanliga våfflor men det gör ju inget. Bananvåfflorna blir ungefär som bananpannkakor i konsistensensen, men jag tror att det blir lite frasigare om man tar mycket kokosolja eller smör i järnet innan gräddning.

Recept 2 våfflor

2 bananer

2 ägg

2 tsk fiberhusk (jag tror att det går bra med bakpulver med)

2 tsk majsmjöl (eller annat valfritt mjöl)

1 nypa salt

1 dl hallon (jag värmde frysta)

1 extra banan till topping

1 msk Jordnötssmör

Smör eller kokosolja till våffeljärnet

Gör så här:

1. Använd stavmixer och mixa banan, ägg, mjöl, fiberhusk och salt.

2. Häll en klick smör i våffeljärnet och grädda våfflorna.

3.Under tiden mosar du bananen och blandar med jordnötssmöret.

4. När våfflorna var klara la jag dem ovanpå varandra och toppade med banan och jordnötsröran och hallon. Jag hade även lite kokosflingor på.

 

 

Ha en underbar tisdag!

Kram Johanna

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


bbb