Hej!
Hoppas ni haft en grym helg och har en härlig söndag<3
Har ni testat glutenfria bananscones någon gång? Annars kan jag tipsa er om att testa det. Enkelt att göra och så gott. Perfekt till brunchen eller den lite lyxigare helgfrukosten. Precis som med vanliga scones så är dessa absolut godast att äta nybakta.
Ingridienser 5-6 scones
2 bananer
3 dl havregryn
1 dl havremjöl (eller annat glutenfritt mjöl)
1 tsk fiberhusk
2 msk chiafrön att ha i sconesen men även lite att toppa med
1 tsk kanel
1 nypa salt
2 ägg (för vegansk kan ni göra chiaägg istället)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Mosa bananerna i en skål och blanda i havregryn, havremjöl, fiberhusk, kanel, salt, chiafrön och bakpulver. Blanda runt ordentligt.
- Rör ner äggen (eller chiaäggen) och låt smeten stå och svälla 5 minuter.
- Klicka ut scones med hjälp av en sked (svårt att forma då smeten är kladdig) och toppa med chiafrön.
- Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med smör, ost och kanske någon marmelad?
Ha en underbar söndag!
Kram Johanna