En maagisk brunch:)

Hej kära läsare och lördag<3

Hur är det med er? Hoppas bra!

Hur börjar ni er morgon på bästa sätt? För mig är det extremt viktigt att ha goda ingredienser till frukost hemma (eller sticka o köpa) för att få en lyxig start på dagen. Jag vet inte vad det är men om jag inte har något gott hemma så kan jag känna mig mindre motiverad att gå upp ur sängen (låter ju sjukt men det är sant). För mig är det små små saker i vardagen som jag måste se till att göra för att må bättre både psykiskt och fysiskt.  En god frukost är en av dem!

När man har IBS och är känslig och inte kan äta vad som helst så känns det extra viktigt att jag har saker hemma som jag kan äta utan att få ont och som jag mår bra av. Det är också därför jag kan tycka det är så värt att lägga någon timme då och då på att tex baka eget knäckebröd eller bröd. Som sagt, det är små saker som livar upp och får hela mig att må bättre. Vår hälsa kommer ju inte gratis utan vi måste själva jobba och göra små saker för vår egen skull varje dag. Att ha en optimal hälsa är ingenting jag någonsin kommer att ta för givet utan jag påminner mig själv dagligen om saker jag behöver göra och det är tex andningsövningar, korta meditationer eller ett yogapass för att få ett inre lugn. Har precis börjat lära mig mer om hur man kan optimera sin hälsa med hjälp av essentiella oljor och oj oj oj vad jag redan älskar dem. Jag ska lära mig allt jag kan om detta för att kunna hjälpa andra att använda dessa oljor för att förbättra sin hälsa. Att somna till doften av lavendel är helt ljuvligt.

Just det det var ju brunchen jag skulle prata om. Det blir inget recept idag utan jag ville bara visa er min goda mat jag åt i morse. Det blev mitt hemmagjorda majsknäcke med gurkmeja, ost, äggröra, jordgubbar (tyvärr ej svenska men snart så), spenat, ruccola , lite avocado och så en hemmagjord juice på jordgubbar, blodapelsin och citronmeliss. Så gott!

 

Hoppas ni får en underbar helg och att ni gör små saker som gör stora förändringar för ert mående! 

Kram Johanna

Views All Time
Views All Time
14
Views Today
Views Today
3
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras