Tips på två goda somriga sallader

Hej på er!

Hoppas att ni haft en bra vecka och att ni har njutit av den underbara solen!

Nu när våren och sommaren börjar närma sig (kan inte fatta hur snabbt tiden gått) så tycker jag det är så gott att äta lite matigare och fräscha sallader. Jag tänkte därför tipsa er om två olika blandningar som jag gjort nu senaste veckan. Det kommer inte bli några exakta mått utan ni får själva bestämma hur mycket ni vill ha av varje sak. Detta är mer som inspiration till hur ni kan variera era olika sallader. Ligger ni inne med något grymt salladsrecept så hör gärna av er till mig så provar jag det gärna!

Sallad nr 1

Ugnsrostad sötpotatis och broccoli

Handskalade räkor

Lite avokado (om ni tål)

Babyspenat

Sallad

Gurka

Nötter/frön

Tomater

Ruccola

Dressing på citronsaft, olivolja, salt, oregano och svartpeppar

Salladslök (eller vanlig lök om ni tål det men ofta kan det irritera magen. Jag klarar av att äta lite rödlök och eftersom jag älskar det så brukar jag ha det i sallad)

Sallad nr 2

Glutenfri pasta

Oliver

Spenat

Mozzarella (finns laktosfri)

Tomater (vanliga eller soltorkade eller både och)

Jordgubbar

Pinjenötter

Sallad

Fetaost

Dressing på citron, olivolja, salt, oregano och basilika

Ha nu en underbar påsk och hoppas ni äter massa god mat!

Kram Johanna

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


bbb