Krämig räkpasta

God kväll<3

Hoppas ni haft en underbar helg! Jag har haft en bra helg med konsert och massa annat mys.

Igår gjorde jag en räkpasta som blev så där krämig och goo ni vet? Riktigt gott! Självklart ska ni få ta del av receptet här nedan. Är det något ni inte gillar/äter så kan ni bara hoppa över det eller ersätta det med något annat. Denna går ju att variera och ändra lite hur ni vill beroende på vad ni gillar. Äter ni inte räkor kan ni ju byta ut det mot lax eller något annat gott.

Har man IBS kan en pastarätt vara lite tungt för magen att smälta, så då är det viktigt att äta långsamt, tugga ordentligt och att inte stressa. Det låter så självklart men tyvärr är det inte det ändå. Alltid viktigt att ge sig en påminnelse och fundera över HUR man äter och inte bara vad man äter.

Ingredienser 4 port

Glutenfri pasta till 4 pers

400 g handskalade räkor

1 litet fänkålshuvud

1/2 purjolök (gröna delen vid IBS)

1 röd paprika

1 näve hackad babyspenat

Några cocktailtomater

1 dl vitt matlagningsvin

1 msk skaldjursfond

3 dl laktosfri creme fraiché

1 tsk rivet citronskal

1 knippe dill

Salt & peppar

Smör till stekning

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Ta undan den någon minut tidigare så den är al dente.
  2. Stek purjolök, paprika, cocktailtomater o fänkål i smör någon minut. Häll på vinet och fonden o låt koka in i grönsakerna. Häll på fond,  creme fraiche´ och babyspenat och låt koka några minuter
  3. Tillsätt citronskal och dill. Lägg nu i pastan i såsen och blanda runt ordentligt. Ta av från plattan och tillsätt räkorna.
  4. Smaka av med salt o peppar.

Hoppas det smakar!

Ha en fin vecka!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras