God morgon bloggen!
Long time no see! Hoppas allt är bra med er!
Har ni provat halloumi stroganoff någon gång? Jag tycker det är så enkelt o gott! I de flesta recept du hittar online är det dock vitlök och lök i = HIGH FODMAP, så därför vill jag bjussa på ett recept som funkar vid IBS. Halloumi är inte laktosfritt så är du känslig mot laktos bör du köpa den laktosfria varianten som Zetas har. Jag tycker den är lite svårare att steka men med lite tålamod så ska det nog gå bra 🙂
Ingredienser 2-3 portioner
1 burk krossade tomater
2 dl havregrädde eller laktosfri matlagsningsgrädde
1 paket halloumi
1 tsk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 dl burkmajs (om ni tål vissa är känsliga mot det)
1 näve hackad persilja
1 tsk torkad ellrer färsk oregano
Salt (efter smak)
Svartpeppar(efter smak)
Vitpeppar(efter smak)
Gör så här:
- Häll upp krossade tomater, laktosfri matgrädde (eller havregrädde), dijonsenap, tomatpuré, balsamvinäger och låt det koka upp några minuter.
- Tillsätt persilja och oregano och smaka av med salt, vitpeppar och svartpeppar.
- Tillsätt majsen och koka någon minut till.
- Stek halloumin i strimlor vid sidan av på en annan stekpanna. Tillsätt halloumin till grytan.
- Servera med valfritt tillbehör tex potatismos, ris eller pasta.
Ha en underbar dag/vecka!
Kram Johanna