Saftigt och gott glutenfritt filmjölksbröd

Hej på er kära läsare!

Hur är läget idag? Hoppas bra!

Bröd är ju typ livet och om man inte äter gluten blir det alltid lite svårare att hitta goda bröd som dessutom håller sig saftiga några dagar. Nu behöver ni inte leta längre för jag har hittat (recept från ICA) som är magiskt gott. Vissa med IBS kan vara känsliga mot bovete så är ni det så passar inte brödet för er, men det kan eventuellt gå att byta ut bovetemjölet mot något annat. Kanske glutenfri mjölmix? Testa gärna om ni vill. Detta brödrecept är inte heller veganskt då det innehåller filmjölk och jag vågar tyvärr inte garantera att det kommer bli lika gott om det ersätts med någon vegansk mjölkprodukt. Inte alltid det går att göra recept som passar alla tyvärr, men detta funkar för dig som är känslig mot laktos eftersom det finns laktosfri filmjölk. Det bästa med detta bröd är att det håller sig saftigt flera dagar (väldigt ovanligt för glutenfria bröd). Så gott!!! Varning för att bikarbonat gör att solroskärnor blir gröna, men det är ingen fara alls men kan se lite läskigt ut.

Ingredienser 1 bröd

3 dl havregryn

2.5 dl bovetemjöl

2 msk sesamfrön

2 dl solrosfrön

75 g fiberhusk

2 tsk bikarbonat

1 tsk flingsalt

6 dl laktosfri filmjölk

3 msk lönnsirap (eller honung eller agave om du tål det men observera det inte är Low-FODMAP. Bara lönnsirap som är det av dessa 3)

100 g hasselnötter eller valnötter (valfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötterna.
  3. Blanda alla torra ingredienser för sig.
  4. Tillsätt filmjölk o lönnsirap (eller honung el agave). Rör runt ordentligt
  5. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
  6. Grädda längst ner i ugnen i cirka 60 minuter. Brödet ska ha fått krispig skorpa och ska inte vara kladdigt när det är klart.
  7. Servera brödet med något gott pålägg tex ost, ägg eller något annat nice som du gillar!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


bbb