Äggsallad med keso och avokado!

Hej!

Hoppas det är bra med er idag! En riktigt blåsig och regnig tisdag, men lite mysigt ändå. Iallafall när man sitter inne 🙂 Själv startade jag dagen med 30 min yoga och ska strax hoppa in i duschen. Veckans uppgift i plugget gjorde jag klart redan igår så det känns extremt skönt att kunna ta det lite lugnt och göra annat.

I förra inlägget snackade jag ju om proteinpulver och proteinsmoothie, så jag tänkte att jag fortsätter på protein-spåret och bjuder på en proteinrik röra som är perfekt att ha på mackan som mellanmål eller till frukost/brunch. Röran innehåller både ägg, keso och lite avokado så den är fylld med både protein och nyttigt fett. Avokado är tyvärr ganska svårsmält för många med IBS då den innehåller sockeralkoholer som kan jäsa i magen. Det är dock väldigt individuellt (som med allt) hur mycket man tål så det får ni avgöra själva. Jag hade en halv avokado till 2 personer men är det så att ni inte tål avokado så skippa det bara. Röran blir väldigt god även utan avokado.

Ingredienser 2 pers

2 kokta ägg (inte för lösa men inte för hårda)

2 msk hackad gräslök

1/2 tsk curry (valfritt)

4 msk laktosfri keso

6 cocktailtomater

Lite hackad purjo eller salladslök (gröna delen)

Salt

Peppar

1/2 mosad avokado

Gör så här:

  1. Koka äggen
  2. Under tiden skär du lök, gräslök och tomater (i halvor).
  3. Hacka äggen i småbitar och blanda med keso, curry, gräslök, lök, tomater, avokado och krydda med salt och peppar
  4. Servera på valfritt bröd eller ät den som den är.

44650940_322797148497678_2718484393063612416_n-768x819 - Äggsallad med keso och avokado!

Ha en grym tisdag!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.