Lussebullegröt till frulle

Hej på er!

Hoppas er tisdag har börjat bra! Min började med 30 min promenad och sedan mysfrukost med lussebullegröt och Martas goda glutenfria dadelbröd. I helgen rensade jag i skafferiet och hittade ett paket saffran till min stora lycka. Nästan som att hitta guld i skåpet 😉 Nu på förmiddagen har jag stått i köket och bakat bröd, druckit te, lyssnat på poddar och pluggat lite samtidigt. En riktig drömförmiddag tycker jag <3 Att dessutom höra hur regnet smattrar mot fönstret gjorde det ännu mysigare.  Älskar verkligen att styra mina egna dagar och ha den friheten. Det var flera som frågade efter receptet på min lussebullegröt som jag la upp på Instagram i morse, så här kommer det:

Ingredienser 1 person:

1.5 dl havregryn

1.5 dl vatten

1.5 dl växtbaserad mjölk (eller vanlig)

1 nypa salt

1/2 paket saffran

Några russin

Mjölk

1 ägg (valfritt men det blir krämigare, mer mättande och godare)

Valfri sylt eller bär
Flingsalt

Gör så här:

  1. Koka upp havregryn, salt, saffran och vatten & mjölk.
  2. När gröten är klar rör du ner ett rått ägg och blanda runt tills det ”kokt in” i gröten.
  3. Låt koka några minuter och servera med russin, mjölk och valfri sylt eller bär.
  4. Toppa gröten med en nypa flingsalt
  5. Ät och njut!

 

Lussebullegröt-600x750 - Lussebullegröt till frulle

HAPPY TUESDAY<3  / Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.