Här är ett jättegott recept på en glutenfri och vegetarisk paj passar både som lunch, middag och på buffébordet.
Recept:
Pajskal:
2 dl havregryn
2,5 dl majsmjöl
0.5 dl rismjöl
150 g smält smör
1 dl laktosfri turkisk yoghurt
lite salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och mixa alla ingredienser antingen för hand eller i en köksmaskin. Tryck ut pajdegen i en form av förgrädda i ugnen i 15 min.
Fyllning:
3 ägg
3 dl valfri mjölk
1/2 Skivad purjolök (endast den gröna delen vid IBS)
200 g laktosfri halloumiost
2 nävar hackad babyspenat
Peppar
Babyspenat
Gör så här:
Vispa ihop ägg och mjölk. Skär purjo, riv halloumiosten, hacka babyspenat och blanda i äggstanningen med lite färsk basilika och svartpeppar. Lägg körsbärstomater i pajskalet och häll fyllningen över. Grädda pajen på 200 grader i cirka 40 minuter.
Servera med någon fräsch och god sallad!
Receptinspiration från https://www.evelinasekologiska.femme.se
Smaklig måltid!
Kram Johanna