Biffar är alltid gott och går ju att variera i all oändlighet. Jag äter inte så mycket kött men när jag väl gör det så är smakrika biffar en favorit. Dessa gör jag med kycklingfärs, soltorkade tomater, parmesan och basilika. Det var första gången jag gjorde denna quinoasallad, men definitivt inte den sista. Till rätten gjorde jag en senapssås som passade väldigt bra ihop med de andra smakerna.
Recept 2 pers:
Kycklingbiffarna:
1 paket kycklingfärs
1 ägg
Glutenfritt ströböd
4-5 soltorkade tomater
En kruka basilika
1 dl hyvlad parmesan
Salt
Peppar
Quinoasallad:
3-4 portioner quinoa (om ni vill ha matlådor)
1 påse babyspenat
Cirka 10 cm zuccini som rivs
1-2 dl hyvlad parmesan
1 dl mandlar
Citronsaft
Olivolja
Salt
Avokado
Senapssås
1 burk creme fraiche
1 msk senap
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka quinoan efter anvisningarna på förpackningen. Riv zuccinin och hacka soltorkade tomater i bitar och blanda med basilika, parmesan och de övriga ingredienserna till biffarna. Krydda ordentligt och gör biffar av färsen. Kycklingfärs kan bli lite kladdigt så det är svårt att göra helt perfekta biffar, men det blir bra ändå.
Skölj av quinoan så den blir svalare och blanda med spenaten, mandlarna, zuccinin och parmesanosten. Pressa på citronsaft, ringla olivolja och ha lite salt på salladen. Stek biffarna på mellanvärme och se till så de blir ordentligt genomstekta. Under tiden kan du blanda ihop senapssåsen och det är bara att blanda ihop ingredienserna. Servera kycklingbiffarna med quinoasalladen, senapssåsen och varför inte med lite avokado?
Kram Johanna