Lax i ugn med saffran och rosmarin

Fisk passar bra med saffran och eftersom jag hade både lax och saffran hemma kom jag och tänka på detta goda recept som jag har lagat tidigare. Nu när julen närmar sig blir det mycket saffran för mig. Älskar saffran!

Recept

6 laxfileér

1 paket saffran

1 spetspaprika

3 msk färsk rosmarin

3.5 dl matlagningsgrädde

Salt

Peppar

Citronsaft

Ris/pasta/quinoa/potatis

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfileérna i en form och krydda den med salt och peppar. Hacka paprikan och lägg i formen. Blanda grädden, rosmarin, saffran, salt och peppar i en skål och häll sedan såsen över laxen.

Sätt in i ugnen cirka 20-25 min beroende på hur ni gillar laxen. Servera med ris/pasta/potatis/quinoa och en god sallad. Så gott!

Kram Johanna

2 Kommentarer
    1. Hej Marie! Du har rätt. Jag lagar annars väldigt mycket med kokosmjölk men ibland så kör jag med matlagningsgrädde för variation. Denna rätt är nog väldigt god att göra med kokosmjölk så det provar jag nästa gång. Ha det fint! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.