Jag är nästan helt säker på att detta blir årets sista julrecept, känner mig ganska klar med det nu. Hittade ett paket saffran i skafferiet och såg ett recept hos https://www.ptbyemma.se som jag var tvungen att prova. Dessa pannkakor blev verkligen SÅ goda, och jag kommer garanterat att göra dessa fler gånger, med och utan saffran. Det kan vara svårt att få glutenfria pannkakor lika bra som vanliga, men efter att ha provat dessa har jag förstått att potatismjöl är grejen!
Recept 3-4 pannkakor
2 ägg
2 dl mandelmjölk/havremjölk
1/2 paket saffran
Nypa salt
2 msk potatismjöl
1/2 tsk fiberhusk
1-2 dl varma hallon
Gör så här: Vispa ägg och mjölk. Tillsätt potatismjöl, salt, saffran och fiberhusk. Låt stå några minuter så fiberhusken får svälla. Stek i smör på medelhög värme, var försiktig så att de inte går sönder när du vänder dem. Jag bredde varma hallon över mina (plus kokossylt från Herbalstore.se) och rullade ihop till pannkaksrullar. Lyxfrukost!!!
Kram Johanna