God morgon!
Hoppas att ni har en härlig lördag. Helgfrukost är bland det bästa jag vet och nu var det äntligen dags igen. Ett tips för att komma upp i tid är att ha en lyxig frukost planerad som ni längtar efter. Granolan gjorde jag i veckan för att den skulle stå redo till helgen. Det är något speciellt med granola , det kan liksom få den tråkigaste filmjölken att kännas lyxig. Idag gjorde jag en acai-yoghurt som bestod av grekisk yoghurt, 2 msk acaipulver, 1 banan och 1.5 dl frusna hallon som jag mixade ihop. Det är en stor utmaning för mig att skriva ner mina recept, då jag oftast bara höftar och inte mäter så noga, men jag tror att det ska stämma ungefär i alla fall. I fortsättningen ska jag bli bättre på att skriva ner exakta mått medan jag tillagar något, lovar!
Recept granola
4,5 dl havregryn
3 dl rispuffar
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
3 msk jordnötssmör
1 dl jordnötter
2 msk kakao ( jag hade rå men vanlig går med bra)
3 msk agavesirap
2 msk kokosolja
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en skål, lägg på bakplåtspapper och in i ugnen på 175 grader. Känns ”röran” för torr så tillsätt lite med vätska antingen jordnötssmör, agavesirap eller kokosolja. Tillaga i cirka 20-25 minuter men håll koll hela tiden och rör runt då och då så den inte bränns.
Njut av en god granola!
Kram Johanna