Smoothiebowl med hallon,banan och chokladchiapudding toppat med bovetecrunch

Detta recept är perfekt för den som vill lyxa till helgfrukosten eftersom det  både är gott, nyttigt och fint att titta på. Precis som mat ska vara enligt mig.

Chokladchiapuddingen gör jag kvällen innan för att chiafröna ska hinna svälla ordentligt.

Till 2 personer

Recept chokladchiapudding

2 dl valfri mjölk jag tog havremjölk

2 msk kakao

3 msk chiafrön

valfri mängd honung/agavesirap

1 nypa vaniljpulver

Vispa allt ordentligt och sätt in i kylen över natten

Recept smoothie:

2 bananer

2 dl frysta hallon

1-2 dl valfri mjölk (börja med 1 dl och känn sedan efter om det behövs mer, den ska vara lite tjockare eftersom den ska ätas med sked)

Mixa alla ingredienser och häll upp i skålar i ena halvan, i andra halvan fyller du på med chokladchiapuddingen.

Jag hade bovetecrunch på som görs av helt bovete (finns i de flesta välsorterade butiker) som rostas i ugnen tillsammans med äppelmos och kanel på 200 grader i 20 minuter. Bovete är naturligt glutenfritt  när den rostas bidrar den med en crunchig textur som passar till den lena smoothien och chiapuddingen.  Lyxa gärna till det med skivade bananer och jordnötssmör på toppen så har du en fin frukost som även kan ätas som mellanmål, lunch eller middag.

Ät och njut!!!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.