Det finns många anledningar till att äta chiafrön. Fröna är fullproppade med protein, antioxidanter, vitaminer, fibrer och mineraler. Chiafrön påstås även vara en av världens bästa omega-3 källor. Har man känslig mage eller IBS bör man vara lite försiktig till och börja med, då chiafrön innehåller mycket fibrer som kan skapa ”problem”. Testa dig fram och se vad du tål! Chiapudding tillhör inte min topp 3 frukostfavoriter, men jag tycker det är ok gott och dessutom går det snabbt att förbereda. Som ni vet nu gillar jag att ha frukosten redo när jag vaknar. Denna med kokosmjölk är extremt mättande, vilket gör att jag slipper bli hungrig igen efter en timme. Vill ni inte använda er av kokosmjölk går det bra att byta ut den mot annan mjölk/yoghurt. Tror att jag själv gör det nästa gång då jag tycker kokosmjölk kan bli FÖR mäktigt ibland.
Recept 1 stor tallrik eller 2 mindre portioner
1.5 dl kokosmjölk (jag brukar köpa Garant då den inte är rinnig)
1 skvätt vatten (runt 1 msk)
1 dl hallon
3 msk chiafrön
1/2-1 tsk vaniljpulver
Gör så här: Blanda chiafrön, vaniljpulver, kokosmjölk och vatten. Mosa hallonen i blandningen (är de frusna så tina dem gärna lite först). Låt stå i kylen minst 2 timmar så chiafröna hinner svälla.
Toppa med färska bär/granola/nötsmör eller vad du föredrar. Så smidigt att ta med till träning/jobbet osv
Kram Johanna