Glutenfria frallor med bovete, havre och morötter

Detta är utan tvekan de godaste glutenfria frallorna jag har bakat/smakat. Det jag kan sakna mest i glutenfri kost är bröd, men med dessa behöver jag inte sakna det längre. Jag gjorde frallorna igår kväll och lät dem jäsa i kylen över natten. När jag vaknade var det bara att skjutsa in dem i ugnen och invänta frukosten. Det kallar jag helglyx!

Recept

25 g jäst

5 dl bovetemjöl

1 finriven morot

3 dl kylskåpskall mjölk (jag hade rismjölk och det blev med bra)

2 msk raposolja

1 tsk salt

1 dl havregryn

2 msk fiberhusk

2 msk agavesirap/honung

Solrosfrön & pumpafrön till garnering eller valfritt av dessa

Gör så här:  Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen har lösts upp. Tillsätt honung, salt, riven morot, olja, havregryn och bovetemjöl. Blanda ihop ordentligt och tillsätt därefter fiberhusk. Blanda degen med en bakmaskin eller elvisp i cirka 5 minuter. Lägg en bakduk/kökshandduk över degen och låt den jäsa i 45 min.

Rulla bullar av degen (blev cirka 8 st för mig men det varierar och beror på hur stora ni vill ha dem). Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt. Pensla nu bröden med lite vatten och solrosfrön/pumpakärnor. Låt dem jäsa ytterliga 30 min (jag jäste mina över natten i kylen eftersom jag påbörjade projektet för sent på kvällen). Grädda frallorna i 250 grader cirka 8-12 minuter. Låt svalna lite.

Njut av dessa fantastiska frallor som har en god smak och en ”brödlik” konsistens. Jag hade smör, ost, machesallad och gurka på mina. Så gott!

Här hemma packas det för fullt inför Dubai imorgon. Vi är borta i 9 dagar, vilket innebär färre recept på bloggen. Följ mig så länge på min instagram magiskmat.nu där jag kommer uppdatera med härliga bilder (mycket mat) från Dubai.  Så fort jag är hemma igen blir det full fart med bloggen igen!

Kram och trevlig helg!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.