Söndag innebär lyxfrulle, så varför inte prova dessa goooda bananvåfflor? Supernkla att slänga ihop och blir perfekta på brunchbordet. Ingen har väl missat bananpannkakorna, men jag tycker nästan våfflorna blir snäppet godare. Jag åt båda våfflorna själv som uppladdning inför gymmet, vilket gav väldigt bra energi i form av bra fetter, kolhydrater och protein. Mäkligt, men gott. Har ni annat på frukostbordet så räcker det med 1 våffla per person. En härlig och lyxig start på dagen!
Recept 2 våfflor
2 bananer
2 ägg
2 tsk fiberhusk (jag tror att det går bra med bakpulver med)
2 tsk majsmjöl (eller annat valfritt mjöl)
1 nypa salt
1 dl hallon (jag värmde frysta)
1 extra banan till garnering
Jordnötssmör (frivilligt)
Smör till våffeljärnet
Gör så här: Använd stavmixer och mixa banan, ägg, mjöl, fiberhus och salt. Häll en klick smör i våffeljärnet och grädda våfflorna. Under tiden mosade jag 1 dl hallon och 1/2 banan (var för sig. När våfflorna var klara la jag dem ovanpå varandra och toppade med mosad banan, hallon, jordnötssmör och den andra halva av bananen i skivor.
Hoppas ni gillar! Ha en härlig söndag!
Kram Johanna