Granola med apelsinchoklad

Hur överlevde man innan granolan kom in i ens liv? Det är en bra fråga! Granola är ett enkelt knep att ta till för att förvandla en lite tråkig frukost till en lyxig. Denna granola med mörk apelsinchoklad i lyser upp vilken grå vardag som helst. Tyvärr är jag tidsoptimist på morgnarna i veckan och slänger oftast i mig något tråkigt, men det ska jag försöka ändra på. Mer lyxfrukostar i veckan tack!

Recept till en plåt

5 dl havregryn

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl kokos

1 dl jordnötter

1 mosad banan

2 msk kokosolja

2 msk kakao

1 msk agavesirap/honung

100 gram 70% kakao Marabou apelsinchoklad

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke.  Mosa bananen för sig o rör i kokosolja  och agavesirap/honung. Häll över bananblandningen i den andra bunken och rör runt ordentligt. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 grader i cirka 20 min. Rör runt ofta för att inget ska brännas. När granolan har svalnat hackar du i apelsinchokladen.

Min lördagsfrukost bestod av kokoskvarg toppat med granolan, skivad blodapelsin och banan. Skivad apelsin gör sig väldigt bra tillsammans med apelsinchokladen. Jag hade även majsknäcke med ost, avokado, tomat, salt och peppar.

Trevlig lördag till er!

Kram Johanna

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.