Vill ni göra en riktigt god och chokladig kladdkaka så har ni hittat helt rätt. Receptet har jag hittat hos https://nillaskitchen.com/ . Denna kaka görs helt utan mjöl och istället för vanligt socker är det kokossocker i. Som jag nämnt tidigare är jag ett stort fan av kokossocker, dels för att jag tycker det är godare än vanligt, men också för att det innehåller massa bra näringsämnen. Tummen upp för kokossocker! Finns i välsorterade matbutiker. Kakan räckte ungefär till 4 mindre bitar så är ni fler än så rekommenderar jag att ni gör dubbel sats. Varning för farligt god smet!
Recept 4 mindre bitar
3 ägg
125 g smör (laktosfritt/mjölkfritt beroende på vad du tål) eller 125 g kokosolja om ni önskar det
1 dl kakao
Lite vaniljpulver
Lite salt (väldigt lite)
1.5 dl kokossocker
Kokosgrädde/grädde, bär och kokosflingor till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Vispa kokossocker och ägg ordentligt.
- Smält smöret och häll det i ägg/sockerblandningen.
- Häll i kakao, salt och vaniljpulver i smeten och rör om ordentligt till en jämn smet.
- Smörj en kakform med kokosolja eller smör och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min. Den ska vara nästan lite för lös när du tar ut den eftersom den drar ihop sig sen.
- Servera med kokosgrädde/grädde, bär och kokosflingor
- Ät och njut!
Trevlig kväll!
Kram Johanna