Ni har nog inte missat min kärlek till kokossocker. Det finns att köpa i de flesta välsorterade matbutiker och är inte särskilt dyrt. Kokossocker ger en god kolasmak och smakar inte lika sött som vanligt socker. Hälsosammare dessutom vilket är ett stort plus! Dessa ”kokosbananer” passar utmärkt att ha på gröten, yoghurten, filen eller varför inte som dessert tillsammans med glass/kokosgrädde? Eller kanske med en fruktsallad? Finns många möjligheter. Är man känslig mot bananer är det viktigt att välja de lite grönare då de innehåller mindre FODMAPs (svårsmälta kolhydrater). Hittar ni inte kokossocker är det också gott att steka bananen i kanel.
Recept för 2
2 bananer åt det lite grönare hållet
2 msk kokossocker
Smör/kokoaolja att steka i
Gör så här: Dela bananerna så det blir fyra långa halvor. Stek i smör/kokosolja och häll på lite kokossocker på varje sida. Stek tills de får fin färg.
Ha en trevlig helg nu!
Kram Johanna