Hej på er!
Hoppas att ni har haft en fin påsk med mycket god mat, trevligt umgänge och återhämtning. Själv har jag varit i Krakow och haft en mysig weekend. Jag kan verkligen rekommendera en weekend dit eftersom det är en vacker stad med mycket att se och göra.
Varje gång jag är iväg så kliar det i fingrarna att få vara kreativ och skapa goda grejer igen så jag satte igång direkt och testade en variant på chiapudding med spirulina i. Jag skulle ljuga om jag sa att detta är det godaste jag ätit, MEN den kändes extremt hälsosam, fräsch och mättande. Tyckte även att färgen blev oerhört läcker och piggar upp vilken snöig morgon som helst. Detta är ingen rätt jag skulle sätta fram på en lyxig lördagsbrunch (känner själv hur dålig jag är på att sälja in receptet), men däremot passar denna perfekt till frukost en trött måndagsmorgon då spirulina anses vara ett av jordens mest näringsrika livsmedel.
Chiapuddingen förbereds kvällen innan och på morgonen är det bara att ta fram den för att garnera med allt som är fint och gott!
Recept 1 person
3 msk chiafrön
2 dl valfri mjölk (jag hade mandelmjölk)
1 tsk spirulinapulver
1 nypa vaniljpulver
1 tsk agavesirap/honung
Frukt/bär/kokos & granola till topping
Gör så här: Blanda chiafrön med mjölken, spirulinapulvret, sötningen (sirap eller honung) och vaniljpulver. Låt stå i kylen över natten och på morgonen garnerar du den med valfri topping.
Njut av en fräsch och näringsrik start på dagen!
Kram Johanna