Här kommer ett laxrecept som jag tror att ni kommer tycka om. Lax är bra att äta så ofta som möjligt då det innehåller massa nyttiga omega-3 fetter som är livsviktiga för kroppen. Till laxen hade jag potatis men jag tror att det är minst lika gott med ris, pasta eller quinoa till. Jag blandade min potatis med chiliflakes, smör och salt. En kombination som jag verkligen kan rekommendera. Observera att det bara är lite chiliflakes som gäller om ni inte vill ha för starkt hehe.
Recept 4 portioner (räknar 1 laxfilé per portion)
4 laxfileér
1 paket laktosfri creme fraiché
1 paket fetaost
1 kruka basilika
Rivet skal från 1/2 citron och resten till garnering
3 msk olivolja
Valfri mängd potatis
Chiliflakes
Smör
Salt
Peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader
- Lägg den tinade laxen i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper och skär ett djupt snitt i varje laxbit.
- Blanda creme fraiche, fetaost, hackad basilika, olivolja och rivet citronskal
- Salta och peppra fisken
- Fyll snitten i laxen med röran
- Lägg en skiva citron på varje laxbit
- Koka potatisen
- Ugnsstek laxen cirka 20 minuter. Kolla så den är färdig och håll koll så att den inte blir för torr
- När potatisen är klar ha på en klick smör, lite chiliflakes och salt. Blanda ordentligt
- Servera laxen med potatisen och lite grönsaker. Jag hade rödbetsskott och ruccola till min.
Nu ska jag ta ut mitt glutenfria bröd från ugnen. Blir det bra delar jag receptet i veckan 🙂
Kram Johanna