Hej Onsdag!
Redan onsdag igen. Veckorna går så extremt fort!
I helgen gjorde jag vegetariska biffar- hirsbiffar med soltorkade tomater, fetaost och spenat. Hirs är ett av de äldsta sädesslagen och är rikt på fosfor, zink, järn och vitamin B6. Det är också naturligt glutenfritt och FODMAP-vänligt. Hirs passar bra som ersättning till ris, potatis, i soppor, i vegetariska biffar eller som gröt. Tänkte prova att göra hirsgröt i veckan och jag återkommer självklart med recept om det blev bra.
Dessa hirsbiffar kan ni grilla och äta som hamburgare eller bara servera tillsammans med en god sallad som jag gjorde. Receptet hittade jag på Ica.se och äter du rödlök så kan du tillsätta 1 liten rödlök till receptet då det är med i originalreceptet.
Recept hirsbiffar 4 portioner
2 dl hirs
4/5 dl naturell kvarg (laktosfri om du ej tål laktos)
1 ägg
1 dl glutenfritt ströbröd (vanligt om du tål)
1 näve hackad babyspenat
150 g fetaost
10 soltorkade tomater
Salt
Peppar
Gör så här:
- Koka hirsen enligt anvisningarna på förpackningen
- Blanda kokt hirs med kvarg, ägg och ströbröd
- Skär fetaosten i mindre bitar och hacka spenat och soltorkade tomater
- Rör ihop allt till en jämn smet och tillsätt salt och peppar. Smaka av
- Forma 12 bollar och platta ut till burgare. Grilla i olivolja eller stek i olja/smör tills de får fin färg.
- Servera med valfritt tillbehör. Jag gjorde en sallad på lite avokado, babyspenat, gurka, tomat, fröer och jordgubbar. Hade även lite laktosfri keso till.
Njut av vegetariska biffar med bra innehåll!
Ha det fint så länge!
Kram Johanna