Glutenfritt bananbröd med choklad och kokossocker

Hej på er!

Hoppas ni haft en bra helg, valborg och att ni har en härlig första maj idag. Riktigt skönt med långhelg 🙂

I helgen bakade jag detta glutenfria bananbröd med bland annat kakao, kokossocker och självklart bananer.  Gillar man sin banankaka väldigt söt så kommer denna vara för osöt, men det beror ju på att detta är en hälsosammare variant och det är även därför det kallas bananbröd och inte banankaka. Jag åt min som en macka med jordnötssmör, banan, jordgubbar och flingsalt. Kankse låter som en märklig kombo i mångas öron, men jag måste säga att det var somrigt, fräscht och gott.  Det är även gott att äta en bit bananbröd till sitt te eller kaffe som en liten god fika. I min hade jag kokossocker men det går även att ha honung istället (dock är det högt fodmap i honung för er med IBS så ni vet)

Recept 1 bananbröd

4 mosade bananer

5 dl havregryn

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

1 dl kakao

1.5 dl havremjölk

3 msk kokossocker (eller 0.5 dl honung el agavesirap)

Gör så här:

  1. Mosa bananerna och blanda ner alla ingredienser
  2. Häll i en brödform (gärna med bakplåtspapper i) och grädda i ugnen på 175 grader i 40-45 min
  3. Ät och njut

Hoppas ni gillar bananbrödet!

Glöm inte att jag har en tävling på min instagram där ni kan vinna en örtblandning som är bra för magen, värde 449 SEK.

31563900_10156161827881093_8879025314525609984_n-600x800 - Glutenfritt bananbröd med choklad och kokossocker

Ha en fin dag!

Kramar Johanna

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.