Somrig sallad med varm krispig getost, quinoa och honungsvinägrette

God kväll!

Denna somriga sallad lagade vi till middag ikväll och OJ vad god och fräsch den var! Nu när det är varmt om dagarna och kvällarna är iallfall inte jag sugen på tung mat och då är matigare sallader ett bra alternativ. Det var första gången som jag panerade getost och det blev verkligen en höjdare. Älskar getost!

Eftersom rätten är vegetarisk och varken innehåller något animaliskt eller vegetabiliskt protein valde jag att ha quinoa i den. Quinoa  är inte bara gott, utan innehåller även alla de 8 essentiella aminosyror som vår kropp behöver och räknas därför som ett fullvärdigt protein, vilket gör att det är perfekt att ha i vegetariska rätter. Quinoa är även fullt av kostfiber som gör att man håller sig mätt länge. Tummen upp för quinoa!

Recept 2 personer

1 påse valfri salladsmix (jag använde inte hela)

1 påse babyspenat (använde inte hela här heller)

1 paket getost 170 gram (jag köpte en korvformad som jag skar i skivor)

Några morötter

Solrosfrön

Pumpakärnor

Ströbröd (jag använde glutenfritt)

Lite marmelad (jag tog hallon & granateäpple)

4-5 cocktailtomater

2 portioner kokt quinoa

1 tsk olivolja till getosten

Till vinägretten:

1 dl olivolja

2 msk balsamvinäger

0.5 tsk senap

0.5 msk flytande honung

1 nypa salt

Lite peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet
  3. Skär getosten i skivor och lägg i en bunke tillsammans med olivolja och ströbröd. Blanda runt försiktigt
  4. Lägg upp getosten i en ugnsform och strö över ströbröd så att osten täcks
  5. Lägg in osten i frysen cirka 10 minuter för att ströbrödet ska fastna lite bättre
  6. Koka morötterna eller kör dem i ugnen tills de är lagom mjuka och fått fin färg. Vi har en aifryer så jag använde den
  7. Sätt in getosten i ugnen cirka 15-20 minuter. När den fått fin färg är den klar
  8. Blanda ingredienserna till vinägretten
  9. Lägg upp sallad, babyspenat, tomater, quinoa, solroskärnor, pumpafrön och toppa med getost och vinägretten
  10. Avsluta med att ha lite god marmelad på getosten. Det blir pricken över i:et

Jag hoppas att ni tycker om salladen lika mycket som jag gjorde. Det kommer dyka upp fler recept på matiga sallader i sommar. Håll utkik!

 

33736010_10156227293166093_3507076651018092544_n-600x900 - Somrig sallad med varm krispig getost, quinoa och honungsvinägrette

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram Johanna

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.