Halloumiomelett!

Hej!

Hoppas ni haft en fin dag!

Imorse åt jag en så himla god omelett som jag vill dela med mig av till er. Det var ett litet experiment och det blev så gott! Den är perfekt både som en matigare frukost men också som en lättare sommarlunch/middag. Jag höll mig mätt ändra fram till lunch, något som inte tillhör vanligheterna eftersom jag brukar få fika igen vid 09 på jobbet. Jag lyxade till det med att servera jordgubbar och blåbär vid sidan av och det var verkligen en god och somrig kombo. Rekommenderas! Jag delade min på mitten och åt halva till frukost, men är man mer hungrig så skulle jag rekommendera att vända ena halvan över den andra i stekpannan och äta hela.

Recept 1 omelett

3 ägg

1 näve babyspenat

Några plommontomater

1/2 paket halloumi

Salt

Peppar

Oregano

Kokosolja till stekning

Solrosfrön till topping

Lite jordgubbar och blåbär vid sidan av (frivilligt men gott)

Gör så här:

  1. Skär halloumin i mindre strimlor och stek i kokosolja till de fått fin färg
  2. Blanda ägg, oregano, salt. peppar, babyspenat och delade plommontomater i en skål
  3. När hallomin är klar häller du över äggblandningen
  4. Stek omeletten tills den är fast. Antingen delar du den rakt av på mitten så det blir 2 halvor eller så vänder du den ena halvan över den andra.
  5. Strö över solrosfrön på omeletten och lägg upp jordgubbar och blåbär vid sidan av omeletten

Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör!

34532204_10156246384906093_154762931693682688_n-600x900 - Halloumiomelett!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.