God morgon!
Hoppas ni har haft en riktigt bra helg! Såg ni matchen igår? Så synd att Sverige inte gick vidare.
Har ni testat att göra ugnspannkaka i en ”muffinsplåt” innan? Det är sån med plats för 6 stora muffins, om ni är med på vad jag menar? Kan verkligen rekommendera att ha med dessa som fika/lunch på stranden eller på picknick. Dessa ugnspannkakor är helt glutenfria och dessutom väldigt goda! Har ni ingen fast form för muffins så kan ni använda vanliga muffinsformar eller bara hälla smeten i en vanlig ugnsform. Vill ni ha någon form av kött i så tror jag det är väldigt gott att steka kalkonbacon/kycklingbacon och hälla i smeten. Det ska jag prova någon gång!
Ingredienser 6 muffinsugnspannkakor
3 ägg
2.5 dl valfri mjölk
1 dl havremjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 tsk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
Nypa salt
Nypa vaniljpulver (frivilligt)
Lingon till servering (eller annan sylt eller bär)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ihop det med mjölk och ägg
- Smörj muffinsformen med smör eller kokosolja och häll i smet så det blir jämnt fördelat
- Grädda i cirka 20 minuter eller tills de fått fin färg
- Låt dem svalna och servera gärna med rårörda lingon
Ha en bra söndag i solen!
Kram Johanna