Våfflor med banan, morot, kanel, kardemumma & vanilj

God morgon!

Förra veckan la jag upp ett recept på zucchinivåfflor som blev uppskattat så jag tyckte det var kul att fortsätta på våffel-temat lite till.  Det är sällan det kan gå fel med våfflor. Så kul med att det går att variera hur mycket som helst. Jag har lagt upp recept på bananvåfflor tidigare men denna gången har jag gjort en twist på det och haft i fler ingredienser.  Det blev jättegott! Dessa våfflor passar perfekt som frukost eller mellanmål.

Ingredienser 2 våfflor

100 g rivna morötter

2 ägg

1 banan

1 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

1 tsk fiberhusk

1 krm vaniljpulver

1 krm salt

1/2 dl havregryn

Smör/kokosolja till våffeljärnet

Förslag på topping: laktosfri vaniljkvarg, rivna morötter, blåbär, hallon och lite kanel

Gör så här:

  1. Riv morötterna, mosa bananen och blanda sedan ihop alla ingredienser ordentligt
  2. Sätt på våffeljärnet och låt det bli varmt. Grädda 2 våfflor
  3. Servera våfflorna med valfria tillbehör men jag kan rekommendera det jag skrivit ovan
  4. Ät och njut!

37155092_10156338841326093_730364724897644544_n-600x834 - Våfflor med banan, morot, kanel, kardemumma & vanilj

Ha en underbar helg nu!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.