Somrig pasta med goda smaker!

Hej!

Pasta är något som jag alltid har älskat och som tur är finns det många bra glutenfria varianter så jag slipper vara utan  För att få glutenfri pasta bra gäller det att hela tiden röra runt i kastrullen så den inte klibbar ihop.  Det krävs lite övning och tålamod 🙂

Detta är en riktigt god pasta med massa goda och härliga smaker. Tål ni vitlök så skulle jag pressa i lite av det. Har ni tomater och basilika i er trädgård (dröm!) skulle jag använda mig av det.  Mängderna nedan behöver inte vara exakt, utan känn er fram och smaka av.  Detta är sommar på en tallrik!

Ingredienser 2-3 pers

Valfri mängd spagetti

Cirka 12 cocktailtomater

Hackad färsk basilika

Hackad färsk persilja

1 liten påse pinjenötter

2 tsk olivolja

Cirka 1 dl parmesanost (riven)

Salt

Peppar

1 tsk honung

Citronsaft

Serveringsförslag: Ät den som den är, ha den på en buffé eller servera den med lax, goda biffar, kyckling eller något vegetariskt protein

Gör så här: 

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara lite av pastavattnet när det kokat klart (cirka 1-2 dl)
  2. Blanda tomater, basilika, persilja, honung, en skvätt citronsaft, salt o peppar i en skål
  3. Rosta pinjenötter i en stekpanna så de får fin färg
  4. När pastan är klar häller du  tillbaka den i kastrullen, häller på tomatblandningen och har i det överblivna pastavattnet. Värm upp någon minut. Pastavattnet gör det lite krämigare. Smaka av med salt o peppar
  5. Lägg pastan på ett fint fat och toppa med pinjenötter och riven parmesan

38065476_10156377931386093_8091284443643248640_n-600x800 - Somrig pasta med goda smaker!

Ha en fin söndagskväll!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.