Hej!
Pasta är något som jag alltid har älskat och som tur är finns det många bra glutenfria varianter så jag slipper vara utan För att få glutenfri pasta bra gäller det att hela tiden röra runt i kastrullen så den inte klibbar ihop. Det krävs lite övning och tålamod 🙂
Detta är en riktigt god pasta med massa goda och härliga smaker. Tål ni vitlök så skulle jag pressa i lite av det. Har ni tomater och basilika i er trädgård (dröm!) skulle jag använda mig av det. Mängderna nedan behöver inte vara exakt, utan känn er fram och smaka av. Detta är sommar på en tallrik!
Ingredienser 2-3 pers
Valfri mängd spagetti
Cirka 12 cocktailtomater
Hackad färsk basilika
Hackad färsk persilja
1 liten påse pinjenötter
2 tsk olivolja
Cirka 1 dl parmesanost (riven)
Salt
Peppar
1 tsk honung
Citronsaft
Serveringsförslag: Ät den som den är, ha den på en buffé eller servera den med lax, goda biffar, kyckling eller något vegetariskt protein
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara lite av pastavattnet när det kokat klart (cirka 1-2 dl)
- Blanda tomater, basilika, persilja, honung, en skvätt citronsaft, salt o peppar i en skål
- Rosta pinjenötter i en stekpanna så de får fin färg
- När pastan är klar häller du tillbaka den i kastrullen, häller på tomatblandningen och har i det överblivna pastavattnet. Värm upp någon minut. Pastavattnet gör det lite krämigare. Smaka av med salt o peppar
- Lägg pastan på ett fint fat och toppa med pinjenötter och riven parmesan
Ha en fin söndagskväll!
Kram Johanna