Nice cream!

God morgon lördag!

Skönt med helg igen, tiden går fort. Idag ska vi åka till Talldungens gårdshotell i Brösarp (Skåne) för middag och övernattning. Så mysigt ställe som jag varmt kan rekommendera.

Nu till något helt annat. Har ni provat att göra egen glass av frusen banan? Inget nytt direkt men jag provade två nya smakkombinationer som jag tyckte var goda och vill därför tipsa er. Glassen smälter snabbt när den är mixad (iallfall när det är varmt som en bastu både inne och  ute) så det gäller att vara snabb med att äta den. Jag använde mig av glutenfria glasstrutar som jag hittade på ICA.

Om er mixer är lite slö och har svårt att mixa när det är så fruset så kan jag rekommendera att hälla i en skvätt vätska till exempel havremjölk.

Ingredienser chokladbollsglass

2 frusna bananer skurna i bitar

1 icke-fryst banan

2 msk starkt kaffe

3 msk kakao

1 dl havregryn

1 dl kokos

1 nypa vaniljpulver

Gör så här:

  1. Mixa de frusna bananerna med den icke frysta
  2. Tillsätt  övriga ingredienser och mixa lite till
  3. Servera i strut eller någon form av bägare och toppa med riven kokos

Ingredienser hallonglass

2 frusna bananer

1 dl frusna hallon

1 nypa vaniljpulver

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienserna i en mixer
  2. Servera direkt i strut eller bägare
  3. Toppa med strössel om ni vill

38482113_501565036971948_5338971333378179072_n-600x687 - Nice cream!

Ha en underbar helg!!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.