Zucchinibiffar med fetaost, pasta och fräsch mozarellasallad

God kväll!

Gillar ni vego-biffar? Jag älskar det och tycker det är så kul att testa olika smaker och kombinationer. Detta blev superlyckat så vill därför självklart dela med mig av det till er. Jag utgick från ett recept från ICA, men gjorde som vanligt lite ändringar för att få det på mitt vis och FODMAP-vänligt. Salladslök är väldigt snällt mot magen jämfört med andra löksorter, så har man en känslig mage kan det vara värt att prova att byta ut vitlök/vanlig lök mot salladslök. Eftersom salladslöken säljs i knippe ville jag använda så mycket som möjligt av den och hade därför i löken smakförhöjare i mozzarellasalladen. Succé!

För att få lite god smak och fin färg på pastan så blandar jag den med lite Ajvar Relish, salt och peppar precis när den är nykokt. Supergott

Ingredienser cirka 10 biffar

1 zucchini

3 salladslökar

150 g fetaost

1/2 dl solrosfrön

1 msk hackad färsk basilika

3 ägg

1 dl glutenfritt mjöl

Sambal olek (gillar ni starkt ta 1/2 tsk annars bara lite

Salt & peppar

Glutenfri pasta

1-2 msk Ajvar relish

Till salladen:

1 paket mozarella

2 salladslökar

Några basilikablad

2 tomater

olivolja

salt & peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar
  2. Riv zucchinin och tryck ut vätskan i ett durkslag eller papper
  3. Skär salladslök, hacka basilika och blanda med zucchinin
  4. Blanda ägg och mjöl separat och blanda sedan med zucchiniblandningen
  5. Tillsätt salt, peppar och Sambal olek, solrosfrön och mosad fetaost. Rör om ordentligt
  6. Stek biffarna i mycket olja(de går inte att forma utan du får lägga ut små plättar i stekpannan och platta till med en stekspade) cirka 2 minuter på varje sida.
  7. När pastan är klar blandar du den med en klick Ajvar relish, salt och lite peppar
  8. Gör salladen och servera sedan tillsammans med biffarna och pastan. Toppa gärna med lite solrosfrön

 

38722211_277803896279941_5372351522849947648_n-600x829 - Zucchinibiffar med fetaost, pasta och fräsch mozarellasallad

38717316_2183982528311141_7692026688988774400_n-600x806 - Zucchinibiffar med fetaost, pasta och fräsch mozarellasallad

Dessa biffar passar lika bra som lunch, middag eller till picknickkorgen. De är också lika goda att äta varma som kalla. Hoppas ni gillar!

Kram Johanna

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.