God kväll!
Gillar ni vego-biffar? Jag älskar det och tycker det är så kul att testa olika smaker och kombinationer. Detta blev superlyckat så vill därför självklart dela med mig av det till er. Jag utgick från ett recept från ICA, men gjorde som vanligt lite ändringar för att få det på mitt vis och FODMAP-vänligt. Salladslök är väldigt snällt mot magen jämfört med andra löksorter, så har man en känslig mage kan det vara värt att prova att byta ut vitlök/vanlig lök mot salladslök. Eftersom salladslöken säljs i knippe ville jag använda så mycket som möjligt av den och hade därför i löken smakförhöjare i mozzarellasalladen. Succé!
För att få lite god smak och fin färg på pastan så blandar jag den med lite Ajvar Relish, salt och peppar precis när den är nykokt. Supergott
Ingredienser cirka 10 biffar
1 zucchini
3 salladslökar
150 g fetaost
1/2 dl solrosfrön
1 msk hackad färsk basilika
3 ägg
1 dl glutenfritt mjöl
Sambal olek (gillar ni starkt ta 1/2 tsk annars bara lite
Salt & peppar
Glutenfri pasta
1-2 msk Ajvar relish
Till salladen:
1 paket mozarella
2 salladslökar
Några basilikablad
2 tomater
olivolja
salt & peppar
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningar
- Riv zucchinin och tryck ut vätskan i ett durkslag eller papper
- Skär salladslök, hacka basilika och blanda med zucchinin
- Blanda ägg och mjöl separat och blanda sedan med zucchiniblandningen
- Tillsätt salt, peppar och Sambal olek, solrosfrön och mosad fetaost. Rör om ordentligt
- Stek biffarna i mycket olja(de går inte att forma utan du får lägga ut små plättar i stekpannan och platta till med en stekspade) cirka 2 minuter på varje sida.
- När pastan är klar blandar du den med en klick Ajvar relish, salt och lite peppar
- Gör salladen och servera sedan tillsammans med biffarna och pastan. Toppa gärna med lite solrosfrön
Dessa biffar passar lika bra som lunch, middag eller till picknickkorgen. De är också lika goda att äta varma som kalla. Hoppas ni gillar!
Kram Johanna