Phad thai med jordnötsmarinerad tofu

Förutom stränderna, värmen och människorna så är nog maten kanske det allra bästa med Thailand. Jag har gjort min egen ”fodmap version” på phad thai och måste erkänna att den är riktigt god. Denna variant har jag gjort vegetarisk men kan även göras med räkor, kyckling eller annat protein som ni gillar.

Recept 2 personer

1 paket naturell tofu

2 matskedar jordnötssmör

Soya

Lime

1 msk agavesirap/honung

1 paket risnudlar

1 msk riven ingefära

Valfria grönsaker att ha i jag hade riven morot och hackad vitkål cirka 3 dl riven morot och 3 dl vitk¨ål

En halv hackad chili

1 paket böngroddar

Purjolök (den gröna delen som är mer lättsmält)

3 ägg

Hackade jordnötter

Eventuellt sweet chili sås

Gör så här:

Stek vitkålen, morötterna och purjon i en stekpanna och tillsätt ingefäran.

Skär sedan tofun i mindre bitar och blanda med en skvätt soja, jordnötssmöret, pressad lime, agavesirap och lite salt.

Stek sedan tofun för sig i mycket olivolja tills den blivit klar. Tillsätt grönsaksblandningen och de uppvärmda risnudlarna och rör runt. Smaka av med pressad lime, soya och eventuellt lite sweet chili sås. Servera med hackade jordnötter, skivad gurka och en klyfta lime på toppen. Så gott!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.