Happy Friday!
Hur är det idag? Skönt med fredag igen. Lite ovant för mig att inte vara på jobbet och känna den riktiga ”fredagskänslan” efter en hel arbetsvecka, men jag känner den ändå och ska fika med några vänner i eftermiddag. Det gäller att lägga in lite sociala aktiviteter då och då nu när det mesta är på distans.
Igår gjorde jag jättegoda crepes med spenatstuvning, mozzarella och parmesan. Detta är utan tvekan mitt favoritrecept på glutenfria pannkakor. Ska ni göra vanliga pannkakor någon gång så rekommenderar jag er att göra dessa. Så goda, tunna och frasiga!
Glutenfria crepes med spenatstuvning, mozzarella och parmesan
Ingredienser 3 crepes
Pannkakorna
2 ägg
2 msk potatismjöl
Nypa salt
1/2 tsk fiberhusk
2 dl havremjölk (går bra med annan mjölk med)
Smör/olja till stekning
Spenatstuvning
1/2 påse babyspenat
2.5 dl laktosfri matgrädde
1 msk valfritt glutenfritt mjöl
1 skvätt vatten
Salt, svartpeppar och vitpeppar
Du behöver även:
1/2-1 laktosfri mozarella (beroende på hur mycket ni vill ha. Blev ganska mäktigt med en hel)
Riven parmesan eller annan valfri ost att ha på crepesen (cirka 1 dl)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda alla ingredienserna till pannkakorna och låt det stå några minuter så det sväller. Stek pannkakorna på medelvärme tills de fått fin färg. Lägg dem på en tallrik vid sidan av
- Hacka babyspenaten och koka upp med matgrädden. Blanda 1 msk glutenfritt mjöl med lite vatten vid sidan i ett glas och rör runt så där inte är några klumpar. Häll i mjölblandningen i stuvningen och koka på svag värme tills den tjocknat. Smaka av med lite salt, svartpeppar och vitpeppar
- Fyll varje pannkaka med spenatstuvning och hackad mozzarella. Bre på och rulla sedan ihop pannkakorna och lägg i en ugnsform. Strö på riven ost och gratinera i ugnen tills osten smält. Cirka 10-15 minuter. Håll koll så det inte bränns

