God morgon måndag och kära läsare!
Hoppas ni haft en fin helg! Riktigt härligt väder vi har nu, känns som sommar igen fast med en behagligare temperatur. Måndagen inleddes med ett gympass redan kl 07.30. Det var riktigt skönt att komma igång igen efter en vaaarm sommar och en envis förkylning. Bra start på veckan och jag är så tacksam för min nya livsstil med mer flexibilitet och frihet. Det är dock väldigt lätt att tappa fokus och göra annat än det man ska, så jag måste verkligen sätta mina egna rutiner och ha bra med disciplin för att undvika stress.Viktigt att ta hand om sig!
Ni som följt mig ett tag vet ju att jag älskar lyxiga frukostar. Jag skulle typ kunna äta frukostmat till lunch och middag varje dag bara för att jag gillar det så mycket. En av de viktigaste ingredienserna för en brakfrulle är, enligt mig, hemmagjord granola. Denna banan&choklad-granola är utan tvekan min favorit. Små saker som livar upp morgonen och gör det lättare att kliva upp 🙂
Ingredienser en stor burk granola
6 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl solroskärnor
1 dl jordnötter (eller andra valfria nötter som tex valnötter)
1 nypa flingsalt
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl kakao
3 bananer
3 msk kokosolja
3 msk lönnsirap (lönnsirap är FODMAP-vänligt, det är inte honugn eller agave. Tål ni agave/honung kan ni ta det)
1,5 dl rostade kokoschips att till tillsätta efter tillagning (valfritt)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser för sig i en bunke
- Mosa bananerna för sig och blanda med lönnsirap och kokosolja
- Blanda de torra ingredienserna med bananblandningen och rör ordentligt så det blir jämt
- Lägg ut allt på ett bakplåtspapper på en plåt och kör in i ugnen
- Rör runt då och då så att det inte bränns. Efter cirka 15-20 minuter bör granolan vara klar och ha fått fin färg
- Tillsätt kokoschipsen och blanda runt
- Lägg granolan i en fin burk
Kram Johanna


