God förmiddag!
Hoppas ni haft en bra helg! Här i Kritianstad har vi ett riktigt busväder idag, typ snöstorm. Ganska mysigt ändå när man sitter inne o dricker te, läser, kollar serier, bloggar och pluggar lite. Då njuter jag rejält av snön som faller. Hög mysfaktor!
I veckan bakade jag banan & chokladmuffins som blev väldigt saftiga och goda. Superenkla att slänga ihop också och de är perfekta som mellanmål och fika. Hoppas ni gillar!
Ingredienser
2 bananer
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa flingsalt
1.5 tsk bakpulver
2 dl havremjöl
2 msk kokossocker (eller annan sötning. Vill ni ha mer sötning så kör på)
50 g hackad mörk choklad (valfritt)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa bananerna och mixa (elvisp eller stavmixer) resterande ingredienser förutom chokladen.
- Hacka chokladen och vispa ner i smeten.
- Häll upp smeten i muffinsformar och toppa med lite flingsalt.
- Grädda i ugnen cirka 15-20 min beroende på ugn. De ska inte vara torra, hellre lite kladdiga.
Ha en mysig söndag!
Kram Johanna