God förmiddag!
Hoppas det är bra med er!
Jag startade dagen med långpromenad och brunch, inte helt fel att vara student ibland alltså. Det kallar jag vardagslyx!
Det var många som ville ha receptet på saffranslaxen som jag la upp i stories på Instagram, så nu ska ni få det. Ett superenkelt och gott recept som passar perfekt som middag så här inför julen. Saffran är ju så gott! (som ni nog redan vet att jag tycker hehe)
Ingredienser
4 laxfileér
2.5 dl matlagningsgrädde (laktosfri om ni inte tål laktos såklart)
1 liten burk creme fraiche (laktosfri om ni inte tål laktos såklart)
1 paket saffran
Purjo (gröna delen vid IBS)
Cirka 10 cocktailtomater
1 liten påse pinjenötter
Ruccola
1 tsk rivet apelsinskal
Salt & peppar
Valfri pasta (glutenfri om du är känslig mot vanlig)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka purjo och dela tomaterna.
- Tina laxen och lägg den i en ugnsform. Krydda med salt och peppar
- Koka ihop matgrädde, saffran, crème fraîche och apelsinskal i en kastrull.
- Lägg purjo och cocktailtomater i ugnsformen.
- Häll över saffranssåsen
- In med laxen i ugnen cirka 20 minuter.
- Under tiden kokar du pasta enligt anvisningar på paketet.
- Rosta pinjenötterna några minuter i en stekpanna.
- När laxen är klar tar du ut den och strör över pinjenötterna.
- Servera laxen tillsammans med nykokt pasta och ruccola.
Happy thursday!
Kram Johanna