God morgon!
Hoppas ni har en riktigt bra helg i värmen!
Igår åt jag en riktigt god lördagsbrunch som jag gjorde själv. Den bestod av Teff-frallor med ost, tomat och basilika, hallonkvarg med granola, egenplockade bär och jordnötssmör samt en äggröra gjord på överbliven färskpotatis, persilja, parmesan och basilika. Till det hade jag citronlemonad och ett gott te.
Att ha i tärnad färskpotatis i äggröran kom jag på när jag hade överbliven potatis som jag inte ville slänga. Det blev verkligen supergott och extra mättande med både parmesan och potatis i äggröran, därför ville jag snabbt kika in här på bloggen och tipsa er om denna goda kombo!
Ingredienser:
2-3 st tärnada färskpotatisar
3 ägg
Lite hackad persilja
Lite hackad basilika
Smör/olja till stekning
1/2 dl riven parmesan
1-2 msk laktosfri creme fraiche (frivilligt men gott)
Salt & Peppar
Tomater till servering gärna cocktail
Gör så här:
- Kläck äggen i en bunke o blanda i basilika, persilja, parmesan
- Stek potatisen i smör/olja så den får lite färg
- Häll över äggblandningen och värm på till önskad konsistent. Jag själv gillar när den är krämig
- Blanda i 1-2 msk creme fraiche så att det smälter in i äggröran
- Smaka av med salt & peppar
- Servera med lite extra persilja och tomater
Ha en fin söndagskväll!
Kram Johanna